Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta Carbonara

Annons

För 4 personer
25 minuter
400 g rimmat fläsk
500 g färsk pasta
1 msk salt till pastakoket
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
1 dl vatten
2 ägg
1 dl färskriven parmesanost
olivolja
svartpeppar
Att äta till:
200 g ärter
5 dl vatten
1 tsk socker
1 krm salt
ruccolasallad

Gör så här:
1. Skär fläsket i knappt centimeterstora bitar. Skölj och strimla purjolöken fint. Riv parmesanosten.
2. Koka pastan i riktligt med lättsaltat vatten. Låt pastan rinna av i durkslag. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och slå i en matsked olivolja. Fräs fläsk och purjolök någon minut under omrörning. Slå tillbaka den avrunna pastan och tillsätt grädde och vatten. Knäck i två ägg, pressa i vitlök samt rör i den rivna parmesanosten. Krydda med svartpeppar.
3. Koka ärter i saltat och sockrat vatten. Ärterna ska bara koka upp i vätskan för att ha kvar sin färg och spänst. Fördela pastan i djupa tallrikar. Garnera med ruccolasallad och ärter.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons