Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med biff i paprikasås

Annons

För 4 personer
20 minuter
200-400 g kött, biff, entrecote, filé, fläskkotlett eller vad man har
200-400 g paprika, morot, gul lök eller kålrot alt. andra rotsaker
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Till såsen:
1 gul lök
1 msk paprikapulver
2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
pasta
mer paprika eller salladsblad
persilja

Gör så här:
1. Hacka löken till såsen fint. Fräs den med smör och rapsolja i en kastrull. Pudra över paprikapulver, vänd runt och slå i grädde, vatten och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter, färga med soja, salta och peppra.
2. Strimla kött och skär lök och grönsaker i bitar. Rotsaker bör förkokas några minuter i lättsaltat vatten. Stek kött, lök och grönsaker i 3-4 minuter i lika delar smör och rapsolja.
3. Blanda ner kött och grönsaker i såsen. Låt allt sjuda sakta i 3-4 minuter. Servera med pasta och lite extra grönt, samt persilja.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons