Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med fläskfilé och grönpeppar

Annons

För 4 personer
25 minuter
500 g fläskfilé
500 g torkade pastaspiraler
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 stor gul lök
100 g champinjoner
10-12 körbärstomater
1/2 dl grovt hackad bladpersilja
1 msk grönpeppar i lag
3 dl vatten
2 dl rödvin (eller vatten)
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
ljust lantbröd
basilikapesto
färsk basilika eller bladpersilja

Gör så här:
1. Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar. Koka upp rikligt med vatten till pastan. Skala den gula löken, skiva svampen och dela körsbärstomaterna i halvor. Hacka bladpersiljan.
2. Fräs lök, svamp och tomater i en matsked olja i en rymlig kastrull. Efter någon minut tillsätts persilja, grönpeppar, vatten, vin och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt såsen sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Stek köttbitarna i lika delar smör och rapsolja, koka pastan och bred basilikapesto på vitt lantbröd som rostats i 200 graders ugn. Dekorera med färsk basilika eller bladpersilja.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons