Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med lax, lime och chili i kokossås

Annons

För 4 personer

400 g pasta

4 liter vatten

2 msk salt

1 msk rapsolja

1 krm svartpeppar

Till såsen:

1 burk kokosmjölk, ca 400 g

2 dl vatten

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tsk mycket finhackad chili

1 krm rivet skal av lime

saften från 1 färsk lime

Att äta till:

500 g skinn- och benfri laxfilé

rapsolja till stekning

salt och vitpeppar

limefrukt

färsk koriander

lättkokt färsk broccoli

1. Koka upp kokosmjölk och vatten i en

kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaksätt med mycket finhackad chili, rivet skal från väl tvättad limefrukt samt saften från en

limefrukt. Smaka av med salt.

2. Koka pastan i saltat vatten. Låt den rinna av i durkslag. Slå tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt rapsolja och svartpeppar. Ansa och skär ner broccolin i buketter.

3. Skär laxfilén i 2-3 centimeter stora bitar. Stek bitarna lätt i enbart rapsolja till dess att de får färg och är nästan genomstekta.

Salta och peppra fiskbitarna lätt. Ge broccolibuketterna ett snabbt uppkok i

saltat vatten.

Tips! Använd det varma pastavattnet.

4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar eller

portionsskålar. Toppa med kokossås och stekta laxbitar.

Garnera med lättkokt broccoli, färsk koriander och lime.

Mer läsning

Annons