Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med nötkött, svamp och grädde

Annons

För 4 personer
20 minuter
500 g torkad pasta, gärna penne eller annan rör- eller snäckformad pasta
400 g nötkött, filé, biff eller lövbiff
smör och rapsolja
100 g färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk konc. kalvfond
salt och svartpeppar
Att äta till:
späda salladsblad
körsbärstomater

Gör så här:
1. Strimla köttet, skiva champinjonerna samt skala och hacka löken. Koka pastan i saltat vatten. Koktiden ska vara någon minut kortare än vad som anges på förpackningen.
2. Koka upp grädde och vatten. Red av med majsstärkelse löst i vatten och smaksätt med riven vitlök samt kalvfond. Låt kastrullen stå på svag värme i åtminstone 3-4 minuter.
3. Stek kött, svamp och lök i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner det stekta i pastakastrullen och låt att bli ordentligt varmt. Blandade späda blad och körsbärstomater bjuds till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons