Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med ostsås och gratinerad tomat

Annons

För 4 personer
25 minuter
500 g fusilli
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
Till ostsåsen:
3 dl grädde
3 dl vatten
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
2 dl riven parmesanost
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk hackad timjan
Till paprikapeston:
2 stora tomater
1 röd paprika
1 msk kapris
10 gröna oliver utan kärnor
1 msk hackad gul lök
4 msk olivolja
Att äta till:
20 svarta oliver
2 msk stor inlagd kapris
riven parmesanost

Gör så här:
1. Kör urtagen paprika, kapris, gröna oliver och lök i mixer. Arbeta i olja och smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och lägg lite röra på snittytan. Gratinera tomathalvorna 5 minuter i 200 graders ugn.
2. Koka upp grädde och vatten. Red av med majsstärkelse och lägg i en buljongtärning samt hackad timjan. Sjud såsen 5 minuter. Lägg i osten och smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan i saltat vatten. Efterkrydda med svartpeppar och olivolja. Lägg upp pastan, slå på sås och toppa med kapris, oliver och riven parmesanost. Placera tomaterna intill.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons