Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med pesto och kålrot

Annons

För 4 personer
30 minuter
500 g pasta tricolore
300 g kålrot
2 rödlökar
Till peston:
25 g pinjenötter
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
50 g parmesanost
1 dl olivolja
1 krm svartpeppar
Att äta till
1 msk olivolja
svartpeppar
1 paprika
3 msk färskriven parmesanost
2 msk pinjenötter
basilika och bladpersilja

Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Riv parmesanosten. Kör basilika och rostade pinjenötter i matberedare. Tillsätt vitlök, ost, olja och svartpeppar. Kör ihop blandningen.
2. Skala och skär kålroten i tärningar med 2 cm sida. Koka kålrotsbitarna i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda kålrot och lök med pesto och tippa ut blandningen i ugnssäker form. Gratinera kålrot och rödlök i 200 graders ugn i 10 minuter.
3. Koka och låt pastan rinna av innan den blandas med 1 msk olivolja och svartpeppar. Bjud med gratinerad kålrot och toppa med riven parmesanost, extra pinjenötter, basilika, bladpersilja och skivad paprika.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons