Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med purjolöksstuvad blomkål

Annons

För 4 personer
1 blomkålshuvud
1 purjolök
1 msk olivolja
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk hackad persilja
salt och peppar
500 g pasta
Dela blomkålshuvudet i buketter som kokas i lättsaltat vatten till dess de mjuknat något men inte tappat spänsten. Slå upp blomkålen i durkslag och se till att den rinner av ordentligt. OBS! Viktigt för att inte stuvningen ska bli för lös.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs strimlorna med olja i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med mjölk till slät stuvning. Tillsätt grönsaksbuljong och sjud stuvningen fem minuter. Vänd ner blomkålen och smaka av med hackad persilja, salt och vitpeppar.
Koka pasta, även här gäller det att inte koka för länge, och låt pastan rinna av i durkslag. Krydda pastan med olivolja, svartpeppar och flingsalt. Lägg upp och garnera med färska blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons