Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med sommarkyckling i gryta

Annons

För 4 personer
20 minuter
500 g spaghetti alt. tagliatelle
olivolja
Till såsen:
500 g benfritt kycklingkött
1 liten gul lök
1 röd paprika
150 g färska champinjoner
2 msk hackad basilika
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
Att äta till:
sommarsallad med blad, tomater och gurka

Gör så här:
1. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikan i mindre bitar, skiva champinjonerna och skär till sist kycklingköttet i tunna skivor.
2. Fräs kycklingbitarna med olja i rymlig gryta. Tillsätt lök, paprika, svamp och basilika. Vänd runt och fortsätt med vatten, fond och grädde. Låt allt koka upp. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud kycklingsåsen i 5 minuter. Salta och peppra.
3. Låt pastan rinna av i durkslag. Tippa tillbaka den i pastakastrullen och ringla över lite olivolja. Vänd runt och lägg upp i djupa tallrikar. Blandad grönsallad med olika blad, tomat och gurka smakar gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons