Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med sparris, räkor och citron

Annons

För 4 personer

1 bunt grön sparris, ca 300 g

500 g färsk ostfylld tortellini

340 g skalade räkor i lag (2 burkar)

1 msk olivolja

1 påse blandade salladsblad

12 körsbärstomater

dill

Till dressingen:

1 citron (rivet skal och saft)

2 dl matlagningsyoghurt

2 msk majonnäs

1 tsk vitvinsvinäger

salt och peppar

1. Tvätta citronen och riv av det yttersta gula skalet. Blanda det rivna med saften från frukten, matlagningsyoghurt, majonnäs och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

2. Bryt bort den nedersta, torra delen från sparrisen. Skär resten i 3-4 centimeter långa bitar.

3. Koka upp saltat vatten. Koka sparris och tortellini i samma kastrull i cirka 3 minuter. Tippa upp i durkslag och låt rinna av.

4. Låt räkorna rinna av. Fräs dem sedan några sekunder med olivolja i en medelvarm panna. Blanda räkorna med pasta och sparris.

5. Arrangera en bädd av riven sallad och halva körsbärstomater. Vänd i pastablandningen och ringla dressingen över. Garnera med dill.

Mer läsning

Annons