Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med stuvad babyspenat

Annons

För 4 personer
500 g färsk pasta, salt och svartpeppar, olivolja
Till stuvningen:
200 g färsk babyspenat
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk vetemjöl
2 dl grönsakbuljong, helst kokande
2 dl mager grädde
salt och peppar
Skölj och hacka spenaten. Är den grov bör den förvällas innan den hackas. Koka upp grönsaksbuljong från tärning eller fond och grädde. Hacka gul lök och fräs bitarna med pressad vitlök och olivolja i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med varm vätska till stuvning. Vänd ner spenathacket och sjud allt i fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag. Ringla över olivolja och krydda lätt med svartpeppar. Fördela pasta på tallrikar och toppa med spenatstuvning.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons