Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastaband med skinksås

Annons

För 4 personer
400 g lättrökt skinka i bit eller kassler
1 gul lök, 1/2 purjolök
1 msk olivolja
3 dl mjölk, 1 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk timjan
maizena
salt och svartpeppar
Att äta till:
pasta, blandad sallad
Skär skinkan i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken och strimla purjolöken fint. Fräs skinka och lök med olivolja i en kastrull. Efter någon minut tillsätts mjölk, grädde, fond och timjan. Låt allt koka upp, red med maizena och låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta och lägg i pastan som får koka knappt den tid som står på förpackningen. Slå upp i durkslag och droppa över lite olivolja före servering. Blandad sallad eller ärter passar bra till.

Mer läsning

Annons