Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastaknyten med kryddig köttfärs

Annons

500 g blandfärs 70/30

1 vitlöksklyfta

1 msk basilikapesto

1 msk finhackad timjan

1/2 msk konc. kalvfond

3-4 msk rödvin

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

8 färska stora lasagneplattor

1 purjolök

Till servering:

1 burk kryddig tomatsås/salsa

färskriven parmesanost

blandade salladsblad

1. Bryn köttfärsen i olivolja. Pressa i vitlök och tillsätt pesto, hackad timjan, kalvfond och vin. Sänk värmen så köttfärsen snarare blir en röra än sås. Krydda med salt och peppar.

2. Koka upp vatten i en stor, vid kastrull. Lägg ner lasagneplattorna i det kokande vattnet och fiska upp dem efter 15-20 sekunder när de har mjuknat. Skär långa remsor av purjolökens ytterblad. Låt även de få ett snabbt dopp i det kokande vattnet så de blir smidiga.

3. Forma köttfärsen till fem centimeter stora köttbullar. Placera en bulle på varje lasagneplatta, vik upp och knyt ihop med purjolöksstrimlor. Lite bökigt, men är man två går det lättare.

4. Sjud paketen knappt fyra minuter och servera med blandade blad, ljummen tomatsås (mikron är helt okej) och färskriven parmesanost.

Mer läsning

Annons