Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastakuddar med svampfyllning och ostsås

/

Sugen men inte direkt hungrig? Då passar en lätt rätt med fyllda pastakuddar och smakfull ostsås. Stora pastakuddar med varierande fyllning hittar du i affärens avdelning för färsk pasta.

Annons

Pastakuddar med svampfyllning och ostsås

För 4 personer
15 minuter

2 paket svampfyllda pastakuddar, 500 g


Till såsen:

2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin eller ytterligare 1 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl färskriven parmesanost
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
svartpeppar

Till garnering:
timjan
färskriven parmesanost

Gör så här:
1. Koka upp vatten, vin om man vill, och grädde i en kastrull. Lägg i en tärning grönsaksbuljong, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda 5 minuter.
2. Koka pastakuddarna i saltat vatten, normalt cirka 5-6 minuter, men kolla på förpackningen så pastan inte blir överkokt.
3. Smaka av såsen med färskriven parmesanost och peppar. Salt behövs i regel inte eftersom osten är salt så det räcker. Låt pastan rinna av i durkslag och fördela den i djupa tallrikar. Toppa med sås, riven parmesan och en timjankvist.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons