Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparkaka med lingon

Annons

150 g smör eller margarin

3 ägg

3 dl socker

2,5 tsk pepparkakskryddor

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bikarbonat

2,5 dl gräddfil

2,5 dl rårörda lingon

ev 2-3 droppar vaniljarom

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kryddor med mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil. Tillsätt det smälta smöret.

Blanda lingon med lite vaniljarom (inte nödvändigt).

Häll hälften av smeten i formen. Fördela lingonen över smeten och häll sedan på resterande smet.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.

Mer läsning

Annons