Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepparstek med kryddig madeirasås

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g oxfilé eller utskuren biff
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 dl madeira
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk grönpeppar i lag
salt och peppar
1 knapp msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
Att äta till:
stekt potatis
ugnsbakade tomathalvor
ev färsk oregano eller timjan

Gör så här:
1. Koka upp madeira, vatten och kalvfond. Rör ner hel grönpeppar och red av med majsstärkelse löst i vatten till lätt en simmig sås. Sjud såsen minst 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Stek köttet i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar efter vändning. Överstek inte köttet. Fint nötkött smakar bäst om det är lätt rosa mot mitten.
3. Servera stekt potatis och ugnsbakade tomathalvor till. De senare kan toppas med färsk oregano eller timjan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons