Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persikor à la Melba

Annons

För 4 personer

4 mogna persikor (eller använd konserverade persikor och gå direkt till punkt 3)

Till sockerlagen:

1 dl vatten

1 dl socker

2 msk färskpressad citronsaft

Till melbasåsen:

400 g hallon

1 dl florsocker

1 msk svartvinbärsgelé

Att äta till:

vaniljglass

citronmeliss

1. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Doppa ner persikorna och ta upp dem när skalet börjar släppa. Dra försiktigt bort skalet. Dela frukterna på mitten och ta bort den stora kärnan.

2. Koka sockerlagen. När sockret löst sig helt läggs frukten ner i lagen och allt får ett uppkok men inte mer. Låt frukterna svalna i lagen som måste täcka dem helt. Om den inte gör det, tillsätt lite kokande vatten så att frukten kommer under ytan. Ett litet kaffefat eller liknande gör att persikorna håller sig nere.

3. Rensa och lägg hallonen i mixer eller matberedare tillsammans med florsocker och kör till en slät sås. Sila såsen genom trådsil och blanda med gelé som smälts på låg värme. Kyl såsen.

4. Lägg upp frukten på fat eller i portionsskålar. Slå över sås och garnera med vaniljglass och citronmeliss. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons