Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plommon gör kakan saftig

/
  • Innan plommonen blir övermogna. En god upp- och nervänd plommonkaka, att äta med lite grädde eller bara som den är.

Oj, vilken tur jag haft i år, grannar och arbetskamrater har kommit med både äpplen och röda vinbär och i helgen ringde det på dörren och grannen kom in med en påse plommon. Det tackar man för.

Annons

Jag har aldrig tidigare bakat något med plommon i, men jag letade direkt reda på ett recept som jag tyckte verkade gott och det var det verkligen. Så vi fortsätter med frukt och bär-temat ännu en vecka.

Det gäller att dina plommon är riktigt mogna, annars blir de nog för hårda och sura att ha i kakan. De jag fick var perfekt mogna.

Jag hade i mjölk som vätska, men vill man ha en mer vuxen smak går det alldeles utmärkt att använda madeira i stället.

Häll smeten försiktigt över plommonen så att de inte rör på sig för mycket. Grädda, ät och njut.

Har du något bra recept som du vill dela med dig av. Maila in till helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons