Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plommonspäckad falukorv

/

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g falukorv
8 katrinplommon
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1/3 purjolök
1 tsk farinsocker
6 katrinplommon
1 msk smör
1 msk konc. kalvfond
2 dl grädde
3 dl vatten
majsstärkelse
1 tsk soja
Att äta till:
2/3 purjolök
2 morötter
1 palsternacka
1 bit kålrot
6 potatisar
blandade blad

Gör så här:
1. Dela falukorven i 8 tjocka skivor. Gör ett hål i mitten med kärnhusutstickare. Fyll hålen med katrinplommon. Skölj och strimla purjolöken. Det gröna används till såsen, resten till rotfrukterna.
2. Fräs det gröna från purjolöken med smör, farinsocker och plommon i en kastrull. Tillsätt kalvfond, grädde och vatten. Koka upp och red av med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Såsen silas före servering.
3. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar som kokas 10 minuter i vatten. Sila av vattnet och stek rotfrukterna tillsammans med resterande purjolök i smör och rapsolja. Salta och peppra. Stek korven 2 minuter per sida under lock. Lägg upp korven på rotsaksbädd och ringla sås runt. Servera med blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons