Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polentapudding

Annons

För 4 personer. 40 minuter.
3 dl polentagryn
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
600 g nötfärs
1 gul lök
3 msk konc. tomatpuré
smör och rapsolja
salt och peppar
100 g riven parmesanost
Gör så här:
1. Koka upp vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Rör ner polentagrynen i det kokande vattnet så det inte bildas klumpar. Polentan ska sjuda i 5 minuter. Andra koktider kan förekomma så läs på förpackningen. Den färdiga polentagröten tippas upp på fat i ett par centimeter tjockt lager. Låt polentan svalna och stelna.
2. Hacka löken. Bryn köttfärsen med lika delar smör och rapsolja i en gryta. Tillsätt lök, tomatpuré och en halv deciliter vatten. Krydda med salt och svartpeppar. Låt vattnet koka in.
3. Skär den kalla polentagröten i skivor. Smöra en ugnsfast form och lägg ett lager polenta följt av lite köttfärs och ett par nypor riven ost. Lägg ytterligare ett eller två varv och avsluta med riven ost samt en knapp deciliter smält smör. Gratinera allt i 200 graders ugn i 25 minuter.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons