Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prinskorv med äggröra

/

Annons

För 4 personer

10 minuter

10 ägg

1 dl mager grädde

1 tsk konc. kycklingfond

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

600 g prinskorv

2-3 tomater

persilja eller annan örtkrydda

Gör så här:

1. Knäck äggen i en rymlig skål. Vispa så att äggulorna går sönder men inte mer. Slå i grädde, kycklingfond och krydda lätt med salt och vitpeppar. Vispa lite till.

2. Sätt en stekpanna på spisen. När pannan är ljummen, det vill säga betydligt svalare än vid normal stekning, tillsätt en tesked rapsolja och sedan de uppvispade äggen. Rör i botten på pannan med en träsked med rakt avskuren spets. Fortsätt röra till dess äggröran börjar stelna. Äggröra ska bara stanna, inte stekas. Lägg upp äggröran och håll den varm under folie.

3. Stek prinskorvarna i lika delar smör och rapsolja. Tomater och persilja smakar gott till.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons