Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rabarbermuffins

Annons

32 stycken
250 gram smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
400 gram rabarber
3/4 dl socker
2 tsk kanel
strösocker till toppning (1-2 tsk per muffins)
Hoppas inte över sockret, det ger en härlig yta på muffinsen
Gör så här:
Skala rabarbern, skär i bitar och förväll i vatten. Pressa ur all vätska ur den.
Rör smör och socker pösigt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten. Blanda rabarber, socker och kanel och vänd ner i smeten.
Sätt i en muffinsform i varje hål på en muffinsplåt. Klicka i smeten i formarna och toppa med 1-2 tsk strösocker på varje.
Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter.

Mer läsning

Annons