Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råbiff med eller utan panna

Annons

För 4 personer
15 minuter
500 g fint nötkött, gärna oxfilé
1 1/2 dl finhackad gul lök
1 dl finhackade inlagda rödbetor
1 dl inlagd kapris
4 äggulor
salt och svartpeppar
persilja
riven isbergssallad

Gör så här:
1. Skala och hacka löken fint. Lägg upp inlagda rödbetor på flerdubbelt hushållspapper så att den röda lagen sugs upp. Hacka därefter rödbetorna fint.
2. Putsa bort eventuella hinnor eller feta partier från köttet. Hacka köttet med kniv alternativt skrapa det med kniven tvärs mot köttfibrerna. Forma 4 biffar och lägg på tallrik. Krydda lätt med salt och svartpeppar.
3. Lägg lök, rödbetor och kapris var för sig vid sidan om biffarna. Knäck äggen och ta vara på äggulorna som läggs hela i en fördjupning mitt på köttet. Garnera med persilja och bjud riven isbergssallad till.
Ska ingredienserna blandas och stekas tar man även med äggvitorna som fungerar som bindemedel.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons