Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räk- och musselsoppa

Annons

För 4 personer
500 g räkor med skal
12 kokta blåmusslor
4 pilgrimsmusslor
smör och olivolja
1 gul lök
50 g rotselleri
5 dl vatten
2 dl grädde
3 dl torrt vitt vin
1 tärning fiskbuljong
salt och cayennepeppar
maizena

Skala räkorna och spara skalen. Koka musslorna några minuter i saltat vatten. Skala och hacka löken samt rotsellerin. Fräs skal och lök med lika delar smör och olja i vid kastrull. Efter ett par minuter tillsätts vatten, grädde och vin. Smula i en tärning fiskbuljong. Lägg på lock och sjud soppgrunden 10 minuter. Sila vätskan och släng skalen. Koka upp soppan i en ny kastrull, red lätt med maizena och smaka av med salt och cayennepeppar, men se upp för pepparn är superstark. Grilla eller stek pilgrimsmusslorna. Lägg räkor i djupa tallrikar, toppa med pilgrimsmussla, slå soppa runt om och garnera med blåmusslor direkt i soppan.

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons