Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räksallad med rhode islanddressing

Annons

För 4 personer
20 minuter

500 g skalade räkor
1 stort huvud isbergssallad
3-4 tomater
2/3 gurka
1 knippe rädisor
2 hårdkokta ägg

Till dressingen:
2 äggulor
2 tsk ljus, fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
1 knivspets cayennepeppar
1 nypa salt
4 msk chilisås på tomatgrund
2 msk mycket finhackad röd paprika
2 msk madeira

Att äta till:
1 baguette
2 msk olivolja
1 citron
färska örter

Gör så här:
1. Blanda gulorna med fransk senap och vinäger i en vispvänlig skål. Vispa blandningen till fluffig smet. Tillsätt olja i omgångar, först droppvis, senare i fin stråle, allt under ständig vispning. Smaksätt med cayennepeppar, salt, chilisås, röd paprika körd till puré i mixer och madeira.
2. Riv salladen och blanda med skivor och bitar av tomat, gurka och rädisor i djupa tallrikar. Skala och dela de hårdkokta äggen i halvor. Toppa portionerna med räkor, ägghalvor, dressing, färska örter och citron.
3. Skär baguetten i 3 cm tjocka skivor. Doppa snittytorna i olivolja och rosta några minuter i 225 graders ugn.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons