Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rena medicinen

/

Ingefära har använts under flera tusen år och i Kina började man odla den för så där 3 000 år sedan. Inledningsvis mest som medicin, men snart insåg man dess förtjänster som krydda i maten.

Annons

Kyckling med nudlar och ingefära

För 4 personer

25 minuter

400 g benfritt kycklingkött

100 g champinjoner

100 g blomkålsbuketter

1 liten purjolök

100 g mangold eller kinakål

1 msk finriven, färsk ingefära

3 dl vatten

1 msk soja

1/2 msk konc. kycklingfond

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

salt och peppar

rapsolja

Att äta till:

200 g nudlar

Gör så här:

1. Skiva svampen, dela blomkålen i buketter, strimla purjolök och mangold. Ge blomkålen ett uppkok plus någon minut till i lättsaltat vatten.

Koka upp vatten och koka nudlarna ett par minuter. Tippa upp i durkslag och spola nudlarna med kallt vatten.

2. Strimla och stek kycklingköttet ett par minuter i rapsolja. Koka upp vatten, soja och fond. Red lätt med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter.

3. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna. Stek svamp, blomkål och purjolök någon minut. Tillsätt nudlar och kyckling. Stek någon minut under omrörning. Slå i såsen och krydda med riven ingefära, salt och peppar. Låt koka upp och servera genast.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons