Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revbensspjäll med honung

Annons

För 4-6 personer
1 kg tjocka revbensspjäll
1 gul lök
1 tsk hel svart- eller kryddpeppar
1-2 lagerblad
2-3 kvistar färsk timjan
1 tesked salt
Till marinaden:
3 msk rapsolja
3 msk honung, gärna flytande
2 msk soja
1 msk koncentrerad kalvfond
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 1/2 tsk svartpeppar
Dela revbenen i portionsbitar. Lägg bitarna i kastrull tillsammans med en grovt hackad lök, peppar, salt, timjan och lagerblad. Slå på vatten så det täcker och koka upp. Sjud spjällen under lock i 0–12 minuter. Är spjällen riktigt tjocka kan de behöva upp till 15 minuter.
Slå av vattnet och låt spjällen ånga av. Blanda marinaden av olja, honung, soja, koncentrerad kalvfond, ingefära, salt och peppar i en rymlig skål. Tippa ned spjällen i marinaden och vänd runt. Sprid ut spjällen i en långpanna och stek dem 8-10 minuter i 225 graders ugn.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons