Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktiga tacoskal

Annons

Ca 12-16 stycken

8 dl majsströ/majsmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 tsk spiskummin

2 dl vatten

3 msk rapsolja

1 dl majsströ till utkavlingen

1. Sikta majsströ/majsmjöl tillsammans med bakpulver, salt ochspiskummin i en stor bunke. Mot slutet får man kvar en dryg matsked med lite större majsflisor som inte tas med. Slå i vatten och olja och arbeta samman till en slät deg. Efter några minuter är degen seg och formbar.

2. Dela degen i 12 till 16 lika stora bitar (16 ger normalstora tacoskal) som vänds i majsströ/majsmjöl och kavlas ut till tunna kakor.

3. Grädda kakorna en och en i ganska het stekpanna utan extra fett.

Beräkna gräddningstiden till knappt två minuter per sida. Håll koll så bröden inte hinner bli brända. Vik ihop skalen och låt dem svalna. Skalen kan även hängas över ett skaft för att få rätt stuk.

Mer läsning

Annons