Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riktigt god potatissallad

/

Annons


För 4 personer


20 minuter + tid för potatiskok och kylning
600 g kall, kokt potatis av fast sort
2 1/2 dl majonnäs, 40 %
2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1/2 msk vitvinsvinäger eller lag från kaprisburken
1 dl mycket finhackad purjolök
2 msk inlagd kapris
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Se till att potatisen är kokt, men inte överkokt, och att den är helt kall. Skär potatisen i centimeterstora bitar.
2. Skölj purjolöken noga och hacka den sedan fint. Hacka kapris grovt. Blanda majonnäs och gräddfil. Tillsätt fransk senap, vinäger eller lag från kaprisburken, Vänd ner purjolök och kaprishack samt till sist potatisen. Blanda varsamt.
3. Smaka av med salt och svartpeppar. Kyl potatissalladen innan den serveras. Vid servering kan extra kapris strös över salladen.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons