Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risotto med fläsk och ärter

/

Annons

För 4 personer
40 minuter
200 g sidfläsk eller picknickbog
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 dl ärter
3 dl risottoris
9 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
1 dl nyriven parmesanost
persilja

Gör så här:
1. Koka upp vatten smaksatt med grönsaksbuljong. Hacka fläsk och lök ganska fint. Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull som fördelar värmen bra. Lägg i fläsk och lök och låt bitarna glida runt i smöret någon minut.
2. Vänd ner riset, pressa eller riv i vitlöksklyftan och späd med ett par deciliter buljong under omrörning. När riset sugit upp buljongen tillsätts ytterligare ett par deciliter. När riset sugit upp en andra omgång tillsätts resterande buljong och riset får sjuda sakta under lock i knappt 15 minuter.
3. Vänd ner ärterna och låt riset stå på låg värme i ytterligare 5 minuter. Vänd ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Lägg upp och garnera med persilja.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons