Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rispytt med chili och jordnötter

/

Rispytten Nasi Goreng står som förebild för den här resträtten. Denna version är helt vegetarisk, men känns det rätt kan man blanda i fintstrimlat kött eller skalade räkor.

Annons

Kryddigt goda rester

Rispytt med chili och jordnötter
För 4 personer
15 minuter
4 dl kokt långkornigt ris
6 dl strimlad vitkål
2 gula lökar
3 stjälkar blekselleri
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 röd chili, inte alltför stark
1 tsk sambal oelek
1 1/2 dl salta jordnötter
2-3 msk rapsolja
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1 dl vatten
salt

Gör så här:
1. Har riset klibbat ihop måste det spolas av så att riskornen blir lösa. Strimla vitkålen fint. Hacka de gula lökarna grovt. Strimla sellerin och skär paprikan i strimlor. Strimla chilin mycket fint.
2. Sätt en rymlig panna eller stekgryta på spisen. Hetta upp, tillsätt olja och fräs först gul lök och vitkål någon minut. Vänd ner riset och fortsätt sedan med övriga grönsaker, riven vitlök, chili och sambal. Sänk värmen och låt blandningen fräsa ihop under omrörning under några minuter.
3. Tillsätt jordnötter och buljong löst i vatten. Vänd runt och smaka av med salt.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons