Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rispytt med paprika

Annons

För 4 personer
30 minuter (10 med kokt ris)
3 dl långkornigt ris (7-8 dl kokt ris)
500 g stekt kött, skinka, kyckling eller korv
1 stor rödlök
1 röd paprika
100 g mango chutney
2 dl vatten
1/2 msk röd thailändsk curry
salt och peppar eller chili
rapsolja
Att äta till:
blandad sallad
extra mango chutney

Gör så här:
1. Skölj och koka riset som vanligt. Skala och hacka rödlöken grovt. Skär paprikan i mindre bitar. Skär köttet i centimeterstora bitar.
2. Hetta upp en stor gryta eller stekpanna med höga kanter. Stek riset i ganska mycket olja under omrörning. Efter någon minut tillsätts lök, paprika och kött. Krydda med röd thailändsk curry. Fortsätt steka under omrörning i ett par minuter.
3. Krydda med mango chutney och slå även i lite vatten. Rör om och smaka av med salt och peppar alternativt fint hackad chili om man vill ha sin rispytt extra het.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons