Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rödbetsmuffins

/

Annons

12-14 muffins

3 skalade normalstora rödbetor

1 dl hasselnötter

2 ägg

2 dl socker

1 tsk mald kanel

1 tsk mald ingefära

1 tsk vaniljsocker

1 ½ tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1 dl smält smör, cirka 100 gram

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Riv rödbetorna och se till att spara så mycket saft/vätska som möjligt, det går enkelt att riva i en matberedare. Mal eller mixa hasselnötterna.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda sedan ihop allt försiktigt.

Fördela smeten i muffinsformar och grädda i cirka tolv minuter.

Låt svalna och spritsa på frostingen.

Frosting:

200 g philadelphiaost

1 dl florsocker

Finrivet skal och ca 3 msk saft av en apelsin

Blanda ihop allt till en jämn smet. Lägg i spritspåse och spritsa på cupcaken.

Om du vill kan du strö över lite hackade hasselnötter.

Mer läsning

Annons