Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röra-ihop-kaka

Annons

100 g margarin eller smör

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

Fyllning:

Bär av den sort du gillar mest, färska eller frysta (halvtinade)

florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.

Smält matfettet och låt det svalna. Blanda ihop alla ingredienserna på en gång i en skål och rör smeten slät. Det är viktigt att du inte vispar med elvisp eller dylikt, den ska bara röras ihop.

Häll sedan smeten i formen och lägg på bären, antingen om du ha färska eller också halvtinade frysta.

Grädda kakan i 175 grader i cirka 25-30 minuter eller tills kakan fått fin färg och inte är kladdig.

Låt den kallna i formen och sikta florsocker över innan du serverar.

Mer läsning

Annons