Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarinkryddad grönsakspaj

Annons

Pajen görs i låg pajform med 28 cm diameter
För 5 personer
1 timme 45 minuter
Till degen:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
100 g kesella
2 msk vatten
Till fyllningen:
1 dl riven morot
3 paprikor i olika färger
1 liten rödlök i klyftor
1/2 msk färsk rosmarin
3 dl riven ost
4 ägg
2 dl mager grädde
1 vitlöksklyfta
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
1 krm vitpeppar

Gör så här:
1. Kör samman degen i matberedare. Börja med mjöl, smör och kesella. Avsluta med vatten och låt degen vila svalt i en timme.
2. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Rulla upp degen på kavlen och rulla ut den över lätt smörad, låg pajform. Förgrädda skalet cirka 5 minuter i 200 graders ugn.
3. Fyll pajen med en blandning av riven morot, paprika skuren i bitar, rödlök i klyftor och grovt hackad rosmarin. Fördela osten i pajen. Vispa samman grädde, ägg, riven vitlök, grönsaksbuljongpulver och peppar. Salt behövs inte eftersom både ost och buljongpulver tillför salt. Grädda pajen cirka 35 minuter mitt i 200 graders ugn.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons