Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarinkryddad grönsakspaj

Annons

Pajen görs i låg pajform med 28 centimeter i diameter

För 4-5 personer

Till degen:

2 1/2 dl vetemjöl

75 g smör

100 g kesella

2 msk vatten

Till fyllningen:

1 dl riven morot

3 paprikor i olika färger

1 liten rödlök i klyftor

1/2 msk färsk rosmarin

3 dl riven ost

4 ägg

2 dl mager grädde

1 vitlöksklyfta

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

1 krm vitpeppar

1. Kör samman degen i matberedare. Börja med mjöl, smör och kesella. Avsluta med vatten och låt degen vila svalt i en timme.

2. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Rulla upp degen på kavlen och rulla ut den över lätt smörad, låg pajform. Förgrädda skalet cirka åtta minuter i 200 graders ugn.

3. Fyll pajen med en blandning av riven morot, paprika skuren i bitar, rödlök i klyftor och grovt hackad rosmarin.

4. Fördela osten i pajen. Vispa samman grädde, ägg, riven vitlök, grönsaksbuljongpulver och peppar. Salt behövs inte eftersom både ost och buljongpulver tillför salt.

Grädda pajen cirka 35 minuter mitt i 200 graders ugn.

Mer läsning

Annons