Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarinkryddad skinkstek med rostade rotsaker

Annons

För 4 personer
1 1/2 timme
1 skinkstek på knappa kilot
salt och peppar
smör och rapsolja
1 morot
2 gula lökar
1 tärning grönsaksbuljong
2 lagerblad
vatten
Att äta till:
1 liten kålrot
1 bit rotselleri
1 palsternacka
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
några kvistar rosmarin
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar

Gör så här:
1. Salta och peppra skinksteken runt om. Bryn köttet i gryta med lika delar smör och rapsolja.
2. Skala och dela morot och gul lök i stora bitar. Lägg dem vid sidan av steken. Slå i vatten upp till halva steken. Lägg i en grönsaksbuljongtärning och lagerblad. Stick in en stektermometer och låt steken småsjuda under lock tills kärntemperaturen är 80 grader. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.
3. Skala och skär rotsaker och rödlök i drygt sockerbitsstora bitar. Bred ut bitarna i långpannan, krydda med hackad rosmarin, olivolja, riven vitlök, salt och peppar.
Rosta rotsakerna i 250 graders ugn tills de är mjuka och har fått lite färg, normalt cirka 15 minuter.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons