Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rostade rotsaker

Annons

För 4 personer
50 minuter
12 normalstora potatisar av fast sort
1-2 kålrötter, inte för stora (då blir de lätt för grova)
3 morötter
2 palsternackor
2 rödlökar
1 purjolök
flingsalt och peppar
olivolja
1 kruka rosmarin
Att äta till:
några goda korvar, om man vill

Gör så här:
1. Tvätta potatisarna och dela dem på längden med skalet kvar. Skala morötterna och dela dem i bitar. Skala kålrötterna och skär dem i bitar med 2-3 centimeters sida. Skala palsternackorna och skär dem i långsmala bitar. Skala rödlökarna och skär dem i klyftor. Skölj purjolöken noga och dela den i 5-centimeters bitar.
2. Sprid ut allt i en långpanna eller stor form. Ringla över olivolja och vänd runt. Salta och peppra lätt. Krydda med hackad rosmarin.
3. Sätt in långpannan i 175 grader varm ugn i 20 minuter. Därefter höjs värmen till 225 grader och efter ytterliggare 10-15 minuter har rotsakerna fått fin färg och är klara att serveras. Avsluta med lite extra flingsalt och mer rosmarin.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons