Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotfruktsoppa med basilikaolja

Annons

För 4 personer

4-5 jordärtskockor, (cirka 150 g)

3 morötter, (cirka 300 g)

2 palsternackor, (cirka 275 g)

1 gul lök

1,25 l vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

salt och peppar

Skala rotsaker och lök. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vattnet, lägg i buljongtärningarna och koka rotsakerna riktigt mjuka.

Mixa rotsakerna och lite av buljongen med mixerstav eller matberedare till en slät soppa. Späd med resten av buljongen, salta och peppra.

Basilikaolja att droppa i soppan:

Mixa 0,5 dl olivolja och bladen från en kruka basilika. Smaka av med salt.

Servera soppan med bröd.

Källa: Allt om mat

Mer läsning

Annons