Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotmos med fläskkorv och grov senapssås

/
  • Hemlagat som mättar och värmer kan vara fläskkorv med rotmos och grov senapssås.

Annons

För 4 personer
50 minuter


600 g kokt fläskkorv
2 kålrötter, ca 800 g
2 morötter
4-5 potatisar av mjölig sort
salt och peppar
1 msk smör
Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten (eller spad från kålrotskoket)
2 msk grovkornig senap
majsstärkelse

Gör så här:
1. Skala och skär rotsakerna i bitar. För att rotsakerna ska bli färdiga samtidigt kan man skära kålrot och morot i mindre bitar medan potatisen kokas hel. Koka först upp kålrots- och morotsbitar och låt dem sjuda i 10-15 minuter. Därefter tillsätts potatisen och allt får sjuda vidare under lock i 25 minuter.
Slå av vattnet i en skål och mosa rotsakerna med potatisstöt. Vill man ha helt slät rotmos kan den köras i matberedare. Blir moset för kraftigt kan det spädas med kokvätska. Smaka av med salt och peppar.
2. Värm fläskkorven i vatten.
3. Koka upp grädde, vatten och grovkornig senap i en kastrull. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och låt såsen sjuda 5 minuter. Skiva upp korven och servera den med rotmos och senapssås.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons