Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotsaksgryta med fläskkorv och pepparrotssås

Annons

Till 4 personer
30 minuter
1 normalstort kålrot
2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1/2 purjolök
1 tärning grönsaksbuljong
1 l vatten, så att det täcker rotsakerna
Till såsen:
3 dl spad från grönsakskoket
2 dl mager grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1-2 msk riven pepparrot
salt och peppar
Att äta till:
2 kokta frukostkorvar (600 g)
persilja
kryddiga salladsblad, ex. vis rucola

Gör så här:
1. Skala kålrot, morötter och palsternacka. Skär rotsakerna i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull, slå på vatten och lägg i en tärning grönsaksbuljong. Koka rotsakerna 10 minuter.
2. Skala den gula löken och skölj purjolöken. Skär löksorterna i mindre bitar som läggs i kastrullen med rotsaker. Koka allt 3-4 minuter. Salta och peppra.
3. Sila av 3 dl spad från rotsakerna till ny kastrull. Koka upp med grädde och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med riven pepparrot, salt och peppar.
Värm frukostkorven i sjudande vatten. Dra bort plasten och skär korven i skivor. Bjud allt med kryddiga salladsblad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons