Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rullar med teriyakimarinerad lax, wasabi och späda grönsaker

Annons

4 stycken

4 skivor mjuk tunnbröd

400 g färsk lax

smör och rapsolja

Till marinaden:

3 msk kinesisk soja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk veg. buljongpulver

1 tsk strösocker

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Att äta till:

wasabi

1 påse blandade blad

1. Blanda soja, vitvinsvinäger, vegetariskt buljongpulver och strösocker i en kastrull. Låt blandningen koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt såsen/

marinaden koka sakta i fem minuter.

2. Se till att laxen är helt skinn- och benfri. Skär så tunna skivor det går. Använd lutande kniv för att skivorna ska bli så stora som möjligt. Lägg ut skivorna på tallrik och

pensla med avsvalnad marinad. Låt stå en stund.

3. Stek laxskivorna hastigt i lika delar smör och rapsolja. En halv minut per sida räcker mer än väl.

4. Lägg ut laxen på tunnbröden och toppa med mycket små klickar wasabi. Täck med blandade blad och rulla varsamt ihop tunnbröden. Linda in dem i aluminiumfolie eller plastfilm.

Mer läsning

Annons