Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustika pizzor

/

En deciliter ljust rågmjöl i pizzadegen ger en uppdaterad och mer rustik pizza än om den enbart bakas med vetemjöl.

Annons

Rustika pizzor
För 4 personer
1 timme
Till degen:
1/2 paket jäst (25 g)
1 1/2 msk ljummet vatten
1 msk olivolja
1 krm salt
3 1/4 dl vetemjöl
1 dl ljust rågmjöl

Till tomatsåsen:
1 dl konc. tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad oregano
1 msk basilikapesto
2 msk olivolja

Till fyllningen:
250 g mozzarella, 2 påsar
200 g rökt skinka
150 g champinjoner
1 grön paprika
färsk basilika till garnering

Gör så här:
1. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Spara något vetemjöl för att kunna justera degen som inte får bli för hård. Täck och jäs degen i 30 minuter.
2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut 4 portionspizzor alt. 2 helplåtspizzor. Lägg över degen till plåtar täckta med bakplåtspapper.
3. Blanda tomatsås av puré, vitlök, oregano, basilikapesto och olivolja. Bred ut röran på pizzorna, men lämna kanterna fria. Lägg tunna skivor mozzarella på tomatröran och avsluta med strimlad skinka, skivade champinjoner och bitar av paprika.
Grädda pizzorna mitt i 250 graders ugn, cirka 4-5 minuter eller till dess att de har fått färg. Ta ut och garnera med basilikablad.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons