Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffransfisk

Annons

För 4 personer
30 minuter
800 g torsk-, kolja-, eller gösfilé
1 lagerblad
salt
Till såsen:
1 pkt saffran
1 gul lök
1 fänkål
1 morot
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
smör
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
majsstärkelse
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis eller ris

Gör så här:
1. Skala morot och gul lök. Ta bort den hårda roten på fänkålen. Skär grönsakerna, även purjolöken, i tunna strimlor. Fräs strimlorna med smör i kastrull, pressa i vitlök och tillsätt saffran.
2. Tillsätt grädde, vatten och vin. Lägg i en fiskbuljongtärning och koka upp. Red med majsstärkelse och sjud såsen sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar mot slutet.
3. Dela fisken i portionsbitar som läggs i egen kastrull. Tillsätt vatten, salt och lagerblad. Koka upp och sjud fisken under lock i 2 minuter. Fördela såsen på djupa tallrikar och toppa med väl avrunnen fisk. Kokt potatis eller ris bjuds till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons