Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffransglaserad fruktsallad med vaniljglass

Annons

För 4 personer

3 plattor fryst smördeg

1 ägg

1 liten ananas

2-3 kiwifrukter

1 mango

200 g björnbär

Till penslingen:

4 msk vatten

1 kuvert saffran, 0,5 g

4 msk gelésocker

Att äta till:

vaniljglass

citronmeliss

1. Dela 2 av smördegsplattorna på mitten i lika stora fyrkanter. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Skär den tredje smördegsplattan i tunna strimlor som ”limmas” längs kanterna till lådor. Pensla ovansidan av kanterna med ägg. Sätt in de två smördegslådorna i 225 graders ugn och baka av i drygt 8-10 minuter eller till dess lådorna rest sig och fått fin färg.

2. Skala och skär ananas, kiwi och mango i drygt centimeterstora bitar. Blanda med bitarna med hela björnbär och fyll lådorna.

3. Koka upp vatten, saffran och gelésocker i en kastrull. Efter en halv minut tas kastrullen från värmen och vätskan penslas över frukt och bakverk. Ställ att svalna. Servera med vaniljglass och dekorera gärna med citronmeliss.

Mer läsning

Annons