Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffranskryddad fiskgryta med grönsaker

Annons

För 4 personer

600 g laxfilé

1 bunt grön sparris

2-3 stjälkar färsk selleri

1 knippa salladslök

0,5 g saffran + 1 krm salt

1 msk hackad timjan

1/2 msk smör

1 dl vitt vin

2 dl vatten

2 dl mager grädde

1 tärning fiskbuljong

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

kokt potatis

1. Dela fisken i bitar med 3 cm sida. Skölj och skär grönsakerna i bitar på 3-4 cm.

2. Fräs grönsakerna 2 minuter i vid kastrull med lika delar smör och rapsolja. Ta upp grönsakerna. Gör samma sak med fisken och ta upp den efteråt.

3. Stöt saffran och salt. Hacka timjan. Lägg en liten smörklick i kastrullen och tippa i kryddorna. Rör ner vin, vatten, grädde och en fiskbuljongtärning. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grunden i fem minuter.

4. Lägg i fisk och nästan alla grönsaker. Låt allt sjuda mycket sakta i tre-fyra minuter. Smaka av med salt och peppar. Värm de sparade grönsakerna. Lägg upp och toppa med grönsaker samt extra timjan.

Mer läsning

Annons