Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sallad med italienska charkuterier och pestodressing

Annons

För 4 personer
15 minuter
200 g skivade italienska charkuterier (lufttorkad skinka och salami)
1 litet huvud isbergssallad
1 förp. färdig salladsblandning
1 förp. alfalfagroddar, ca 80 g
1 förp. mangoldblad, ca 80 g
1 kruka färsk basilika
4 mogna tomater
4 msk pinjenötter
Till dressingen:
1 msk olivolja
1 msk pesto
1 msk vitvinsvinäger
Att äta till:
gott bröd

Gör så här:
1. Börja med dressingen. Blanda olja, pesto och vinäger.
2. Bryt sönder isbergssalladen och skölj den och salladsblandningen tillsammans med mangoldblad. Slå upp blandningen på en handduk och se till att den blir så torr som möjligt. Spara fyra fina toppskott av basilikan. Resten blandas med salladen. Skär tomaterna i skivor. Är tomaterna riktigt stora kan de delas på mitten.
3. Lägg salladsblandningen som grund. Fortsätt med alfalfagroddar och skivade tomater. Ringla över pestodressingen och toppa med "rosor" av lufttorkad skinka och salami. Strö över pinjenötterna och garnera med basilika.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons