Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schweizerkyckling

Annons

För 4 personer
25 minuter
4 kycklingfiléer
4 skivor mager, rökt skinka
4 skivor ost, gärna grevé eller herrgård
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
stekt färskpotatis
ärter
citron

Gör så här:
1. Klyv kycklingfiléerna, det vill säga dela dem på längden i två tunna halvor. Lägg en skiva skinka och en skiva ost mellan bitarna. Tryck till och vänd schnitzlarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och veteströbröd. Krydda med salt och peppar.
2. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja, först i het panna så att paneringen får färg, sedan på lägre värme, gärna under lock, så att köttet blir genomstekt.
3. Servera schnitzlarna med stekt färskpotatis och ärter. Tillbehören är klassiska liksom den obligatoriska citronskivan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons