Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapsgratinerad skinka

Annons

För 4 personer
50 minuter
800 g rimmad helgskinka
Till moset:
1 kilo mjölig potatis
2 äggulor
1 msk rapsolja
salt och vitpeppar
Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
2 msk grovkornig senap
1 msk ljus, fransk senap
4 kvistar timjan
majsstärkelse


Gör så här:
1. Skala och koka potatisen. Slå av vattnet och pressa potatisen. Tillsätt äggulor och rapsolja. Smaka av med salt och peppar. Låt moset svalna något innan det spritsas längs kanten på ugnssäkert fat.
2. Koka upp grädde, vatten och kycklingfond. Smaksätt med två sorters senap samt hackad timjan. Red med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter. Såsen behöver inte saltas eller peppras.
3. Svåla av och skär skinkan i ganska tunna skivor. Lägg skivorna som taktegel på fatet och slå sås över skinkan.
Gratinera fatet i 225 graders ugn så att moset får färg. Garnera med lättkokta buketter av blomkål och broccoli.

Mer läsning

Annons