Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapspanerad skinkschnitzel med saltrostade rödbetor

Annons

För 4 personer
4 skinkschnitzlar
2 msk vetemjöl, 1 ägg
3 msk svensk senap
2 dl veteströbröd
smör och olja till stekning
1/2 tsk mald ingefära
salt och vitpeppar
1 kg färska rödbetor
1 msk olivolja
flingsalt och vitpeppar
Borsta och koka rödbetorna i lättsaltat vatten, cirka 45 minuter. Låt rödbetorna ånga av innan de delas i klyftor. Dra bort skalet och lägg klyftorna på ugnssäkert fat. Strö över flingsalt och peppar. Ringla över olivoljan, rör om och sätt in i 200-gradig ugn cirka 10 minuter.
Vispa ägg och senap. Vänd schnitzlarna först i vetemjöl, sedan ägg- och senapsblandningen och sist i ströbröd. Krydda med salt, peppar och ingefära. Stek 2-3 minuter på vardera sidan i smör och olja.

Mer läsning

Annons